Morele Techniek

Pluto \ intuïtie

Sterrenbeeld Slangentemmer als sieraad

Je chakra’s ofwel lotusbloemen liggen in tussen je ziel en je levenslichaam, dat wil zeggen het lichaam waar vanuit je levensprocessen worden aangestuurd. Dat zijn werkingen die aanzetten tot de innerlijke fysiologie. Deze werkingen zijn vormgebaren, zoals die bij eiwitten tot uitingen komen.

Als je je door moreel werk aan jezelf innerlijk gaat ontwikkelen, dat wil zeggen dat je bewust (met je ziel) morele gebaren ofwel deugden gaat ontwikkelen, open je je chakra’s als lotusbloemen. De blaadjes ervan zijn vormgebaren, die je door de ontwikkeling werkzaam maakt. Dat geeft je door de zieleontwikkeling heen hogere geestvermogens, waardoor je beter de dingen kunt doen. De persoonlijke technieken die je hiermee ontwikkelt, zijn morele technieken in de fysieke werkelijkheid, die alleen door jou zijn te gebruiken. Denk aan de vorm van een wichelroede, die de loper zelf kiest of maakt. Die werkt alleen voor hem. Of aan de apparaten van Keely en Tesla, die vaak alleen in hun nabijheid werkten.

 

Morele techniek

Wanneer je de binnenwereld van de onderzoeker bij de waarnemingen betrekt – ook de huidige kwantumfysica komt daar steeds meer toe – kun je objectieve werkingen door de ziel heen herkennen, die je je door het bewustmaken van de eigen gevoelsinhouden steeds meer duidelijk kunt maken. Dit bewustworden betekent een proces van gewaarworden en ook louteren van de eigen psychische gesteldheden, waarbij je in jezelf scheppende vermogens kunt ontdekken. Deze scheppende vermogens kun je actief leren beheersen door er mee te willen werken. Al doende en ervarende kun je dan bemerken dat je innerlijke vermogens hebt, die op een uiterlijke manier in de huidige techniek naar voren komen. Zo kun je telepathische vermogens ontdekken ten aanzien van een geliefd persoon; als deze iets overkomt, voel je je makkelijk met de aandacht naar deze toegetrokken, en kunt zelfs vaker direct communiceren, ongeacht de fysieke afstand. In de techniek is dit vermogen in de telefonie uitgewerkt. Deze laatste is voor eenieder te gebruiken, ongeacht zijn innerlijke staat van zijn. Het ontwikkelen van die innerlijke gaven hangt samen met de eigen innerlijke, morele ontwikkeling. Je kunt deze innerlijke techniek daarom ook morele techniek noemen, daar die afhankelijk is van de persoon en diens moraliteit, namelijk veroorzaakt door moreel-innerlijk werk dat je aan jezelf hebt verricht, gedurende het huidige of een voorgaand leven.

Morele techniek kun je ontwikkelen door met scholingsmethoden op zoek te gaan naar je eigen idealen en de vermogens die daarmee samenhangen. De methoden van de reeds genoemde astrognomie zijn hiertoe een mogelijkheid, aangezien je idealen mee zijn genomen van de sterren. Wat je ontwikkelt, is wat wordt genoemd de krachten van de mensenzoon, de kiem tot het scheppende wezen in ons.

 

De Rune-Werkplaats biedt de volgende morele technieken aan:

Muziekinstrumenten op basis van de vormen van de dierenriem sterrenbeelden

* Talismannen van o.a. de sterrenbeelden als ideaalkrachten

* Beelden van de sterrenbeelden als ideaalkrachten

* Turfwollen vesten met orgaanvormen

Werken met Elementwezens en Landschapsheling

Consulten en coaching

Sturen van sociale processen in groepen, organisaties en bedrijvenen binnen landschappen

* Werken met de eigen sterrenbeeld-ideaalkrachten, zie bij de Jaspis School