Engelen

Hierbij dien je onderscheid te maken tussen engelen van de hemel, en die van de aarde.

De engelen van de hemel bewonen onze kosmos van planeten en sterren: elk van de negen in hun bewustzijn hiërarchisch geordende engelorden bewoont een sfeer, die concentrisch om de aarde zijn aangelegd. Van hen stammen de elementwezens, waarmee zij de vormen, omstandigheden, verhoudingen en verschijnselen op aarde vorm geven en onderhouden. Voor hen zijn rituelen en rituele spreuken en muziek geschreven, waarmee we met hen in contact komen bij verschillende religieuze jaarfeesten.

Een speciale groep van hemelse engelen zijn die welke huizen in de sterrenbeelden. Zij hangen sterk samen met onze idealen. Voor hen zijn specifieke inwijdingswegen ontwikkeld binnen de Jaspis School.

De engelen van Moeder Aarde onderhouden de energetische landschappen doordat zij de elementwezens erin ordenen en aansturen. Ook zijn zij de plantenengelen, die het genius zijn voor iedere plantensoort. En zij werken in gezondheid en ziekte binnen ons mensen. Zij zijn meer op en in de aarde werkzaam als zeer dienende engelen. Wij werken met hen samen wanneer we landschaphelingsprojecten uitvoeren. Zie hier een artikel over aarde engelen.

 Energetische landschapseenheid, een ‘tempel’

Voor alle groepen van engelen zijn rituele teksten, muziek en ook rituelen ontwikkeld om met hen on contact te treden. Binnen Fjodor zijn zij zeer belangrijk om samen de aarde mee te beheren, met behulp van de elementwezens. Vandaar dat zij sterk horen bij onze culturele impuls.