Over ons

Bestuur:

Cisca van der Straaten, voorzitter

Patrick Steensma, penningmeester

Marion Groenendal, secretaris

Angelique Steensma, algemeen bestuurslid

Bastiaan Bohlmeijer, algemeen bestuurslid

 

Dragers van de 7-ledige organisatie :

Bastiaan Bohlmeijer – geestverbinding en onderzoek

Nicolaas de Jong – scholing

Patrick Steensma – management

Allen: wegen en sturen

Marion Groenendal – goede en schone betrekkingen

Cisca van der Straaten – communicatie

Angelique Steensma – draagster van het leven

 

Wij stellen ons voor

foto Angelique Steensma Angelique Steensma

 

Tuinverzorging, tuintherapie, landschapsgenezing

De natuur is voor mij een krachtplek waar ik kan opladen en bij mezelf komen. Door het werken in de tuin kom je lekker in je lichaam te zitten en kan je goed “aarden”. Ik ben Angelique Steensma, 54 jaar, moeder van 2 kinderen en aankomend boerin alsook docent en landschapgenezer. Al vele jaren ben ik verbonden met het werk van Nicolaas de Jong. De scholing die ik hierdoor heb ondervonden heb ik o.a leren vertrouwen op mijn intuïtie en vanwaar ik uit wil handelen. Graag werk ik met mensen in de tuin/moestuin om kracht op te doen, rust te vinden, vertrouwen te winnen door de wisseling van de seizoenen, de groeikracht en het aanpassingsvermogen van de plant. Ik nam vaak deel aan landschapsgenezingsprojecten vanuit Jaspis, en heb gezongen binnen de muziektheatergroep ‘LaukaR Unja’. Binnen een eventueel op te zetten woon-werkgemeenschap rondom het Widarhalla gebouw wil ik graag de groente verbouwen met zorgvragers om zo naar zelfvoorzienendheid te streven.

 

BastiaanBastiaan Bohlmeijer

turftherapieën, nieuwe medicijnen – beschermende turfproducten – landschapsgenezing
Tel. +31 (0)299 684545

Mijn interesse ligt op het gebied van de zoektocht naar het hogere zelf door middel van verwrijving van edelsteen of plant en een zoektocht naar het eigen lot dmv een behandeling (massage) met turf. Dit houdt in de ontwikkeling van het nieuwe genezen en daarmee samenhangend aan de ontwikkeling en genezing van de samenleving. Ik ontwikkel daartoe textielen die in zich de vezel van turf hebben, om bescherming tegen straling te bewerkstelligen. Deze turfvezel wordt meer en meer veredeld, en ook verbonden met verschillende andere vezels, zoals wol, hennep, brandnetel. Binnen Jaspis doe ik mee aan landschapsgenezingsprojecten en wil ook binnen het initiatief een turfvezel- atelier en een laboratorium voor nieuwe medicijnen op basis van homeopathie en alchemie verwezenlijken. Ik zing in muziektheatergroep ‘LaukaR Unja’. Ik werk op verschillende plekken met de rituele teksten van Nicolaas de Jong. Daarnaast wil ik in de hogeschool meedoen als docent.

 

Cisca van der StraatenCisca van der Straaten

Beweegdocent 55+
Cranio-Sacraal therapie
Wandelcoach
Landschapsgenezing
Tel. +31 (0)6 26174955, website: www.lastrata.nl

Vanuit liefde voor mensen en bewegen heb ik een belangrijk deel van mijn leven opengestaan voor oefening daarin. Nu sinds ruim 12 jaar geef ik beweegles aan groepen 55+ met plezier en aandacht voor balans, conditie, reactievermogen, doorstroming en vitaliteit.
Cranio-Sacraal therapie geeft een nieuw fundament., waar je ook vandaan komt. Je vindt Zelf wanneer je lichamelijke, emotionele en mentale spanningen los gaat laten.
Wandelcoaching geef ik in het kader van Elke Stap Telt, een landelijk 12 wekelijks begeleidingsprogramma voor mensen die graag (weer) in beweging willen komen.
Binnen Jaspis doe ik mee aan landschapsgenezingsprojecten. Binnen Fjodor zet ik me in voor de realisatie van de hogeschool, mede als docent aan de Jaspis opleidingen. In muziektheatergroep LaukaR Unja speelde ik dwarsfluit en deed de beweging van kleuren en elementwezens.

 

MarionMarion Groenendal

Natuurgeneeskundig Therapeut.
Opleidingen met certificering in:
– aura reading en healing
– hypnotherapie en nlp practitoning
– quantum touch level I (practitioner & teacher), level II (pracititoner), quantum allergy® en quantum allergy® advanced
– reiki 1, 2 en 3 (master), tevens reiki tera mai 1, 2 en 3 (master)
– kosmische chi kung (practitioner)
– Emotional Freedom Technic (EFT)
– EMDR + verdieping
– Muziektherapie op basis van Astrologie
– Werken met de levenswereld

Door voortdurende bijscholing op zowel theoretisch vlak als door beoefening van meditatie volgens onder meer (Tibetaans) Boeddhistische scholing, Vipassana, verder Taoïstische Yoga, kan ik persoonlijke- en groepsprocessen op een gedegen manier begeleiden.
In 2006 heb ik mijn toevlucht genomen tot het (Tibetaans) Boeddhistische pad. Mijn spiritueel leraar is Tulku Lama Lobsang. Het nemen van toevlucht betekent voor mij het nemen van totale verantwoordelijkheid voor mijzelf en mijn ervaringen. Ik beoefen de geleerde technieken tijdens de behandeling. SDinds 2005 heb ik de Jaspis opleidingen gevolgd, en werk hier ook mee binnen mijn therapieën, zoals met de muziektherapie-methoden.

Binnen Fjodor doe ik mee aan landschapsenezingsprojekten en zing en akteer in muziek-theatergroep ‘LaukaR Unja’.

 

 Patrick Steensma (Geb. 1968, Amstelveen)

Afgestudeerd Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit. Na een zwaar auto-ongeluk op zijn 23e ontmoette hij de antroposofie, hetgeen hem de nodige antwoorden kon geven voor zijn behoefte om het leven vanuit een alomvattende benadering te kunnen begrijpen. Beroepsmatig bezig geweest met import-export van biologische en biologisch-dynamische producten, vervolgens eigen baas geworden (tegenwoordig noorse truien-business). Is bezig om met Coachen professioneel aan de slag te kunnen gaan. Voornaamste focus ligt bij werken met mensen aan de aarde (landschapswerk en economie), geschiedenis (evolutie-toekomst) en muziek (zang en dans in muziek-theatergroep ‘Laukar Unja’). De fenomenologische sterrenkunde speelt hierbij een centrale rol van inspiratie. Is erop gericht om een vruchtbare balans te zoeken in de noodzakelijke samenwerking tussen het westen (VS) en Europa (vloeiend Engels en Duits is daarbij behulpzaam). Heeft Bruisvat mede op poten gezet (uitgever, verkoop, productie) en werkte mee aan Sampo.

 

 

Nicolaas Nicolaas M. de Jong (geb. 1956 te Rotterdam)

heeft zich na zijn studie in de biologie (kandidaatsniveau 1980) en een aantal geestelijke ervaringen toegelegd op het fenomenologisch onderzoeken van de levensprocessen in mens en natuur. Via astrologie en anthroposofie is hij gekomen tot een eigen vorm van astrosofie, d.w.z. sterrenwijsheid, waarmee hij de menselijke wezensdelen, zielekwaliteiten en de hoofdlijnen van zijn karma uit de horoscoop kan duiden. Ook heeft hij hieruit muzikale wetmatigheden gedestilleerd die de horoscoop tot klinken kunnen brengen, waardoor mogelijkheden tot innerlijk onderzoek in mens en natuur ontstaan. Dit noemt hij de astrofonie. Middels boetseren heeft hij methoden ontwikkeld om dat wat in mens en natuur als wilskiemen leeft, in het bewustzijn te heffen. Dit noemt hij astrognomie, daar het om werkingen van sterren en planeten gaat die op aarde in de levenswereld actief vormend zijn. Een van de uitwerkingen hiervan is landschapsgenezing via de elementwezens. Zijn bevindingen schrijft hij uit in muziek-theaterspelen, in rituelen, in artikelen en theoretische verhandelingen (uitgegeven bij Rune-boeken, bij Bruisvat en Sampo, en enige buitenlandse tijdschriften). Hij ontwikkelt beelden en instrumenten op basis van de sterrenwerkingen (Rune-werkplaats). Hij geeft scholingscursussen (Jaspis) op inspiratief en intuïtief niveau in binnen- en buitenland. Daarnaast leidt hij de muziek-theatergroep ‘LaukaR Unja‘.